Backtest charts not uploading/displaying
Author: giorgos
Creation Date: 3/27/2013 7:12 PM
profile picture

giorgos

#1
No matter how many times I try the re load the backetest information it is not making it to display the charts. I use I combo system with 20 routines with a time of1500 bars. Any idea other than re-setting and re-uploading
profile picture

Eugene

#2
Unfortunately, backend logs weren't helpful to determine what went wrong. After many attempts using both production WSP and a new release I'm working on, I couldn't reproduce the problem with a combo system built of 20 items on 1500 bars of Dow 30 data.

Try experimenting with different data loading ranges e.g. 2000 bars, 500 bars. Please let us know how it goes.
profile picture

Cone

#3
In an attempt to observe a difference between giorgos and Eugene's tests... giorgos, do the strategies in your combo use the same DataSet or serveral DataSets?
profile picture

Eugene

#4
Update: just reconfigured the system to run on multiple DataSets which contain both supported and unsupported symbols (which absolutely does not matter in the context of chart upload, though). Still no luck.
profile picture

giorgos

#5
Thanks for all the suggestions. After playing with removing different scripts I noticed one specific one that had an "Error requesting cash" message in the WealthSignals tab. Removing this script allowed me to upload the charts. The script did upload charts on its own even with the error message. I also played around with the cash allocation for each script. It’s working now. Thanks
profile picture

Eugene

#6
Thanks for the pointer. "Error requesting cash" can appear for different reasons e.g. website login failure, exception, strategy not linked to a WealthSignals account (in this case, message will be removed in upcoming version). It's likely that shuffling the equity curve after removing this strategy have "cleaned" it somehow, making the error go away.